Dagens (för första gången!)

För allra första gången här på ostyrigalockar dyker den där mest älskade-att-hata kategorin upp. Ni vet vilken jag menar, "Dagens Outfit" (det är nog sista gången jag skriver det, känner mig urlöjlig). Vet inte varför jag väljer att börja med det, jag gillar ju inte ens bilder på mig själv...
Nåja, jag har på mig min nya kjol, vi kan säga att det är därför!


Kjolen från Topshop, Sunday Sun tee och en grå kofta från Vero Moda.

Puh, så var den skrämmande delen över... Här får ni fler Nylon-bilder!

image32 image33
image34 image35

The Horror! The Horror!

Kom hem från skolan vid 17 och satte direkt igång Apocalypse Now -Redux, jisses vilken oändligt lång film!
image29

Varför, undrar ni kanske nu, valde jag att spendera över tre timmar av min (måste jag ändå säga) värdefulla tid? Det enkla svaret är att jag måste. På min litteraturkurs har vi spenderat typ två månader med att läsa "Mörkrets Hjärta" av Joseph Conrad, en öhm, inte helt smart sak att göra enligt mig. Boken tilltalade mig faktiskt inte alls. Död, ondska och europeiska kolonisatörer som bara svär över de dumma infödingarna. Ja, blä, en helt föråldrad bok. Men Apocalypse Now är baserad på boken och min lärare tyckte att då hade det ju varit kul att se den. Dubbelsnark. Jag var sjuk båda gångerna som filmen visades så nu fick jag minsann hyra den själv. Om det inte hade varit så mycket män i bar överkropp hade jag nog inte stått ut.
Anyway, boken kan väl rekommenderas om man vill läsa en klassiker, men helt allvarligt så skulle jag nog välja en annan film (eller två) om man nu hade tre och en halv timme att spendera.


Förresten, så reklam för "Absolute 90s" precis på tv och hela barndomen flashade typ framför ögonen! Ojojoj, Ace of Base, Robyn, Britney, BSB och Ricky Martin, det är nästan så att man borde köpa den bara för minnena av lågstadiediskon och Voxpop... Kanske något för studentflaket?

Heartbreaker

image28

Det där är Mariah Careys garderob "walk-in closet" som man säger i USA... Ja shit alltså. Vet inte om ni har sett det Cribs avsnittet med Mariah men jag tappade verkligen hakan och dreglade när hon visade garderoben. Så här stod det i en beskrivning:

"The five-time Grammy award winning artist has an enormous, climate controlled closet in her 12,000 square foot Manhattan triplex. However, the vast space still can't contain all of Mariah Carey's shoes. "I have about 1,000 pairs of shoes. But lots are in storage," she says. Carey designed the sweeping space with gold-leaf and bleached-wood floors. "Like Louis Vuitton luggage," she says, "it will only look better over time." Few girls would be able to fill the closet, which is arranged by color and material, as well as in event-specific groupings. "If someone else ever bought it [the apartment], she'd have to be a total diva!" "

Ja, jag tänker inte säga att jag tycker om köphets eller någonslags överkonsumtion, men någon gång kan man ju få tänka "om jag hade så mycket pengar..."

Nylon + Chloé = Perfekt?

Ingen har väl ungått att höra om tjejerna på Nylons april omslag? Well, även om ni har missat det så kommer ni inte undan dem på min blogg! Och, för att vara extra snäll har jag inte bara det vackra omslaget åt er, nej, jag har även fått tag på några bilder från själva tidningen!

Varsågod och njuuuuut.

image24
Chloë Sevigny på en karusellhäst, i Stella McCartney.

image25
Anya Rubik på karusellhäst, även hon ^^

image26
Clemence Poesy, med randiga strumpbyxor --blir man glad av dem eller vad?

Och om ni alltså missat omslaget, här får ni det också:

image27

-xoxo

Det blir aldrig som man tänkt sig

När jag startade den här bloggen hade jag verkligen tänkt att jag skulle posta minst ett inlägg varje dag.
Ja, nu har det ju inte riktigt blivit så. Först var jag borta i London några dagar, underbar shopping men inte blev det mycket internet och bloggade inte. Man kunde se den där läskiga statistik-kurvan verkligen kollapsa rakt ner i intet, plums. Sen postade jag lite när jag kom hem (tack för alla era underbara kommentarer, jag älskar er som tar den lilla tid det tar och postar en kommentar!), sen jobbade jag några dagar, blev trött och orkade inte riktigt posta något och så kom påsken och jag var inte ens hemma.

Har spenderat några underbara dagar med familjen i sommarstugan i Blekinge, utan internet (eller det finns men det är ett urgammalt modem som ska ringa upp och så där...) läst lite Dorothy Sayers, ätit påskmat (ett litet påskägg) och när jag fick för mycket tid för att tänka även haft lite ångest över projektarbetet.

Sen har ju förrstås balfunderingarna fortsatt. Just nu har jag Rita Hayworth (inte längre Veronica Lake) som liten tanke om hur jag hade velat se ut:



Åter classicHollywood med håret på ett sätt som jag tror hade passat utmärkt på mig, om man nu får säga så...



Vixen är det bäst beskrivande ordet för henne.

Och, bara för att rätta till efter det förra inlägget, här har tjejerna lyckats så mycket bättre:

image23

Den syns inte så bra, men jag tror att jag älskar Leightons (Blair) gula klänning.

Trött - xoxo

Jag är så trött, faktiskt helt slut i hela kroppen. Har jobbat idag, 8 timmar. Jag vet, det är en helt vanlig arbetsdag för alla helt vanliga vuxna, men det är ovanligt för mig! Anyway, jag jobbar på Åkarps Allväxtcenter, och för det mesta är det schysst. Jag står i kassan hela dagen och säljer vackra blommor, arrangeman och buketter. Men idag var det redan måga i kassan och det fanns krukor att packa upp, ja, ni fattar -- jag fick göra det. Dumma krukor!

image19
Ja, det är en del av stället jag jobbar, krukväxtavdelningen.

Förresten, har ni sett den här bilden?
image20

Inspelningen av GG. Det var ju inte många rätt där inte...

Londonshopping

Så, vad var det då som fanns i påsarna? Ja, jag följer väl listan då...
2 st kjolar:

Den första (blå) är från Urban Outfitters, den andra från Topshop.

Sen var det en vårjacka:
image13
Och den är minsann från Primark, jag gillade dessutom att insidan var randig.

2 st klänningar:

Den första från Primark, den andra från Beyond Retro.

En klänning att ha när jag tar studenten:
image16
Den här gillar jag så grymt mycket! Känns lite Madicken möter Blair från Gossip Girl, och jag får inte använda den förrän den 12 juni... Den kommer iaf från Laden Showroom på Brick Lane.

Vita tygskor kan ni väl också få se...

5 pund (5!) det är verkligen ingenting i London, pundet står i ca 13 kronor och för 5 pund brukar man inte få nått. De kommer från en liten butik på en tvärgata från Brick Lane.

image18

Lula och Agatha Christie från Borders.

Det var väl ungefär allt jag orkar lägga in bilder på, det viktiga.

Vad finns i påsarna?

image9

Jag är alltså hemma från London, staden med underbar shopping. Och min syster är alltid där, suck vad orättvist. Så ja, där har ni en liten försmak på vad jag har köpt för något. En lista kan jag lägga in också, men några bilder blir det nog inte förrän tidigast imorgon. Så:

2 st kjolar
1 st vårjacka
2 st klänningar
1 st utsläpps-klänning (ja, jag planerar långt i förväg)
1 par vita tygskor (mina gamla är så sunkiga)
1 Agatha Christie pocket med tre-i-en Poirot (jag älskar Agatha)
Lula, alla modebloggares favorittidning, jag gillar den också
1 st hårband alá Gossip Girl med fjädrar
+ diverse småsaker som strumpbyxor

Ja, ibland gör saker en så glad, visst är det hemskt? Dock blev det ju ingen ballklänning...

Men resten av påsklovet blir det minsann bara projektarbete och vanligt jobb, så jag har haft mitt roliga.

Shopaholic

Förresten så hittade jag en fin bild från inspelningen av "Confessions of a Shopaholic". Isla Fisher spelar är Becky och Hugh Dancy spelar Luke Brandon.

image7

De verkar ha flyttat handlingen från London till New York, om jag förstår saken rätt? Och Isla är stylad som Carrie Bradshaw, inte riktigt hur jag kommer ihåg Becky från boken, men nu var det ju ett tag sen jag läste den... Hugh är ju söt iaf, och jag kommer med all säkerhet att se filmen när den dyker upp på bio.

Fixaren

Idag är en typisk mellan dag. Dagen mellan hemma och flyg till London (vilket betyder packa!) och dagen mellan lung och prov (vilket betyder plugga!). Mitt rum är lite utav ett kaos just nu, kläder ligger lite över allt, en ganska opackad väska står på golvet och böcker om KulturHistoria ligger uppslagna. Dessutom luktar det lite skarpt av nagellack och pappas musik strömmar in då dörren står vid öppen.



Ja, en opackad väska var det, tittar man noga ser man Bon-tidningen min syster ska få (ja, jag har redan läst den - säg inget!)

Det är alltså en fixardag, och tur är det väl då att det dessutom är en ledig dag, eller en disponibel dag (dd) som vi på Spyken säger. Förutom plugg och packning har jag faktiskt beställt tid till baluppsättning! Ja, håret då. Klockan 12.00 den 2:e juni ska jag till frisören för att fixa mina ostyriga lockar och förhoppningsvis bli prinsesslik. Just nu tänker jag mig något som Veronica Lake ungefär... Hollywood-lockar, men inte på det där fula extensions-viset, nej, classicHollywood.

image6

Hon var så vacker.

Britney goes anime

Britneys nya video kommer vara tecknad, iaf delar av den.

image4

Ganska söt, men det ser kanske inte ut som hon?
Videon är förresten till låten "Break the Ice". Har inte hört den själv, men kommer förmodligen plågas av den inom en snar framtid...

London - på torsdag!

Så, eftersom det här är en nyskapad blogg betyder det ju att de flesta som läser den faktiskt inte har en aning om vem jag är. Och så får det vara, iaf för ett tag, jag orkar inte presentera mig. Men en sak kan ni få veta, jag har två systrar och just nu bor den äldsta av dem i London.

Så, lite info så att ni kan förstå varför jag ska dit på torsdag (i övermorgon! Jag kanske borde börja packa?). Därför är jag dessutom i London relativit ofta, kanske två ggr per år? Även om jag inte har varit där på över ett år nu, det ska bli skönt att återvända.

Så topp tre kedjor jag tänker rusa till när jag väl är där?

1. Topshop (giganten på Oxford Street, gah, vem skulle inte kunna tänka sig att bo där?)
2. American Apparel (vi som inte bor i Stockholm får hitta den underbara butiken på andra ställen och helt enkelt lagra)
3. Urban Outfitters (igen, bor inte i Stockholm, UO finns ju faktiskt i Köpenhamn, men hur ofta är jag där?)

Dessutom ska jag leta balklänning på det gigantiska Beyond Retro och Absolute Vintage vid Brick Lane. Vilken trea ser inte fram emot balen? Jag vill stå ut i en klänning lika vacker som den Marion Cotillard hade på, hm, var det Screen Actors Guild Awards?

image3

Jag vill också ha ett ordentligt fall, men kanske ska den inte vara så färglös, nä, min klänning får hellre vara mörkt skogsgrön eller (hur trött kommer man inte bli på det här efter ett tag) blommig.
Det är en av anledningarna till att jag inte vill köpa min klänning på samma ställe som alla andra i Lund. Dels finns inte modellen jag vill ha, dels vill jag stå ut och ha något som ingen annan. Och gärna Hollywood-lockar i håret, det är annat än de ostyriga jag brukar vakna med.



Lightspeed Champion är brittiskt cool med Conor Oberst-aktigt Omaha edge

Sjuk

Att vara sjuk suger. Och jag borde veta, det är nämligen den tredje gången den här "vintern" jag är förkyld. Det är så typiskt, jag blir aldrig ens rejält sjuk, typ får vinterkrärsjukan eller nått, nä, jag blir förkyld. Snark.
Så vad gör jag då? Well, igår sov jag till elva, såg nån film och satt vid datorn. Mycket produktivt. Idag är det andra dagen hemma från skolan och jag kan inte säga att jag har gjort något speciellt idag heller. Fast jag satt faktiskt ute i trädgården och läste ett tag, tidningen och ett kapitel i Jane Eyre, yay.
Har försökt lära mig bloggen lite, därför postar jag nu ännu ett inlägg. Det ser så tomt ut med bara två stycken. Känns som att jag borde ha listor, bilder och en massa löjliga "Dagens Outfits" här för att det ska vara en "riktig" blogg. Och hur får man egentligen läsare? Måste jag surfa runt och kommentera på en massa annat folks bloggar?

Anyway, idag (oj, klockan är ju redan halv fem!) så dyker säkert lite fler onödiga inlägg upp. Bara för att ta plats, yay, go me!

image2

Så får ni även en bild på Chloë, bara för att jag skulle dö lite om jag fick ta studenten i den supervackra blommiga klänningen!

Beroendeframkallande

Det här var lite addictive (vad jag tror att man kommer märka på min blogg är att jag har en tendens att glömma bort vad orden betyder på svenska).
Jag gillar alltid saker i början, men kanske kan jag för en gångs skull hålla igång intresset? Annars kommer jag väl att uppdatera den här saken ungeför en gång i månaden, och det hade ju inte varit så kul.

Så. Jag sa ju innan att mode intresserar mig, det kommer förmodligen att märkas. Men nej, det är inte meningen att det här ska bli ännu en modeblogg. Även om jag kanske kommer lägga upp bilder på vad jag har köpt, ibland kan det kanske t.o.m. dyka upp en "Dagens Outfit", men det här är min blogg och just nu vill jag inte sätta en etikett på vad den ska handla om.

Som avsked får ni en snodd sak. Alexa Chung som just nu är den snyggaste "fashonistan" (shit vad jag hatar det ordet) där ute, hon kan klä sig!

image1

Jag - bloggare?

Jag vet väl egentligen inte riktigt vad jag vill med den här bloggen. Vad jag däremot vet att jag behöver är ett ställe att vädra mina funderingar, allt löjligt jag tänker om kändisar, tv-serier, musik och mode. Så ja, där fick ni ju dessutom en snabb överblick om vad den här bloggen kommer att handla om.

Jag är en sucker för skvaller, men jag kan ändå diskutera USAs presidentval, miljöproblem eller varför inte MFFs senaste resultat i Allsvenskan? Däremot kommer bloggen nog inte att handla om det, om jag inte någon gång bara får ett infall och börjar skriva...

Så just nu håller jag bara på och testar lite olika funktioner, vad funkar/funkar inte och försöker göra sidan lite snyggare. Vi får väl se hur det går.

Nu ett test om youtube-videor funkar:



The Smashing Pumpkins - Thirty-Three

Inte för att jag är ett jättefan, utan mer för att videon är vacker och låten är bra och blir bättre ju fler gånger man lyssnar på den.

RSS 2.0